Siirry pääsisältöön

Viestintä digitaalisissa ympäristöissä

Tehtävänantona on etsiä alla olevista medioista teksti. jossa annetaan kyseissä mediassa viestimiseen vinkkejä sekä pohtia teksteissä, miten itse voi niitä vinkkejä käyttää ja hyödyntää.

Bloggaaminen:
Bloggaamisessa saa olla luova, saa vapaasti kirjoittaa aiheesta. Bloggaamisen viestintä merkitsee visuaalinen ulkonäkö ja otsikko. Otsikko kertoo paljon blogin sisällöstä. Blogin ulkonäkö tuo mielenkiintoa lukemiseen.
Aihe voi olla kriittistä, vinkkejä antavaa, omia kokemuksia yms.


Facebook:
Sivut, josta löysin tietoja ja vinkkejä FB-sivun viestimiseen perustui enemmän markkinointiin,  sillä FB on helppo markkinointikanava. Se mitä tuli esille on mm. erottuva ja rohkea viestintä: 
Ei turhaa sisältöä. Saa "hassutella", saa olla rohkeasti erilainen. Kannattaa suunnitella sisältö vaikka tietäisit sisällön.
Ytimekkäät postaukset toimii parhaiten kuin pitkät jaarittelut.

Instagram:
Instagramissa julkaistaan kuvia ja videoita. Kuvien ja videoiden kannattaa olla hyvä laatuisia ja siistejä. Siistejä sillä tapaan, että sinun Instagram-tilillä tuot itsesi esille, tuot kuvan itsestäsi muille.
Kuviin ja videoihin voi lisätä tekstiä, mutta senkin on hyvä olla siistiä ja selkeää. Ei välttämättä tarvitse olla merkitystä.


Youtube:
Youtubeen ladataan videoita ja viestimisen kannalta olisi hyvä olla joku pointti videossa: selkeästi kerrottu asia ja ei jätetä aukkoja videoon.Lähteet:
 http://www.flowhouse.fi/mista-on-hyvat-facebook-sivut-tehty/
https://sarakangasniemi.wordpress.com/2015/05/19/onnistuneen-facebook-viestinnan-rakennuspalikat/
https://mediaviestinta.fi/blogi/blogimediat-ja-bloggaamisen-etiikka/

Kommentit